Ahogy ez már magából a címből is látszik, most Emiről tervezek írni. Szóval, ha nem vagy kíváncsi a szerelem mámorító hatásától elvakult szövegemre, akkor inkább ne olvass tovább.
Na jó, csak vicceltem. 🙂

Minden valószínűség szerint egy-két nap múlva publikálok majd egy új postot, mivel van miről.

Mozi

Az a bizonyos múltkori, az Uncharted, jó volt. Röviden úgy tudnám megfogalmazni a film alapötletét, hogy kalózos, hajós, aranyvadászat, kicsit kapcsolódik a történelemhez és vicces.

Beillesztem a port.hu-ról a filmhez tartozó néhány soros leírást:

Nathan Drake-et mindenki ismeri. És mindenki találkozott már vele, aki keresett kincset Amazónia esőerdeiben, vetődött partra néptelen karibi szigeten, vagy bunyózott tibeti műkincsrablókkal. A világ legvagányabb kalandor kincsvadásza (Tom Holland) a 21. század Indiana Jonesja – akinek a jövője legalább olyan bizonytalan, mint a múltja.

De ez most megváltozik.

A világsikerű videójáték alapján készülő, több kontinensen forgatott kalandfilm a játékok előtt játszódik: az derül ki belőle, hogy miért lépett Nathan Drake a bűn útjára, hogyan lett kincsvadász, és miért olyan sikeres benne.

Ruben Fleischer rendező otthonosan mozog a vagány hősök világában: a Zombieland és a Venom után új vidéket jár be, és az ő valamint a két főszereplő,
Tom Holland és Mark Wahlberg neve garantálja a nagy kalandot. Az alapanyag, a PlayStationös Uncharted játék minden idők egyik legtöbb példányban eladott videójáték-franchise-ja.

Szóval azt kell, hogy mondjam, az tetszett, merthogy feldobva, vigyorogva sétáltam ki a moziteremből. Ellenben az új Batman-filmmel.

Az előzetes alapján jónak tűnt, de maga a film szépen szólva rossz volt.

A sztori, ugyancsak a port.hu-ról.

Batman (Robert Pattinson) már két éve rója Gotham City utcáit, és üldözi a város gonosztevőit – így hát egyre mélyebbre merül a sikátorok sötétségébe. Már alig néhány emberben bízhat: mindenfelől korrupt hivatalnokok és romlott nagymenők veszik körül. csupán Alfred Pennyworth-szel (Andy Serkis) és Jame Gordon hadnaggyal (Jeffrey Wright) oszthatja meg a titkait. Egyedül maradt: rajta kívül nincs más, aki bosszút állhatna a város lakóinak sérelmeiért.
Egy gyilkos épp Gotham elitjét veszi célba, és a szadista machinációi után hátrahagyott titokzatos nyomok a világ legnagyobb detektívjét a város alvilágába vezetik. Ott találkozik Selina Kyle-lal, vagyis Macskanővel (Zoë Kravitz), Oswald Cobblepottal, a Pingvinnel (Colin Farrell), Carmine Falcone-nal (John Turturro) és Edward Nashtonnal, Rébusszal (Paul Dano). A bizonyítékok azonban a saját otthona felé vezetik, és minél jobban szűkül a gyanúsítottak köre, annál félelmetesebbé válik.
Batmannek új szövetségeket kell kötnie, le kell lepleznie az igazi bűnöst, és meg kell szabadítania Gothamet a hatalmaskodás és a korrupció pestisétől.

Az egyik legmenőbb képregényhős fantasztikus szereposztással tér vissza, és közben látványosabb, izgalmasabb és keményebb, mint valaha.

Nem filmkritikát szeretnék írni, de a lényeg annyi, hogy a két órás játékidő többségében azt hiszem inkább pazarlás volt számunkra az életünkből, mintsem kikapcsolódás.
Oké, maga a 4DX, amiben megnéztük, tetszett, ahogy Eminek is. Mondta is, hogy most próbálta ki másodjára ezt az élményt.
Én anno a NFS-t (Need For Speed)-et már láttam így, de az jó régen volt, szóval jó volt ez a felfrissülés ezen a téren.

Születésnap

Hát igen, Emi tizennyolc éves lett. Aminek természetesen vannak előnyei, és hátrányai is. Hogy melyikből is van több, arról jó sokat lehetne írni.

Az egyik, amit kapott tőlem ajándékba, az egy OTG adapter, így már hozzá tud csatlakoztatni a telefonjához például külső billentyűzetet, vagy pendriveot.
Szereti a Mars csokoládét, úgyhogy azt is kapott, a dobozos chipsről, vagy épp a szívecskés Milka bonbonról már nem is beszélve.
Bővítettük két képpel a fényképalbumot, amit tavaly karácsonyra adtam neki, illetve vettem egy olyan képeslapot, amiben arról írnak, hogy milyen fontosabb események történtek a 2004-es évben világszerte.

Aztán, hogy együnk egy jót a 3:20-es mozi előtt, rendeltem a suliba a KFC-ből, illetve a mekiből – hála a bénázásomnak.

Kajarendelés Dani módra

Az úgy történt, hogy gondoltam én, együnk valami mást, mint folyton a mekis kaját. Emi persze készséggel bele is egyezett.
Mivel néhány hete rendeltem magamnak Strips csípős csirkemell csíkokat, ezért jó ötletnek tűnt, hogyha most is ugyanezt veszem. Láttam is, hogy kedvezményes, húsz százalék, az nagyon jó. Ötezer helyett csak háromezer.

De persze nem figyeltem eléggé, és véletlenül Hot Wings csípős csirkeszárnyat rendeltem. Az e-mailben, ami tartalmazta a rendelés követéséhez szükséges linket, úgy láttam, mintha a Strips-t rendeltem volna, ám tévedtem.
Amikor megérkezett az étel, és mi éhesen rávetettük magunkat, én hisztiztem egy sort szegény Eminek, hogy de nem azt kaptam, amit rendeltem.
A csirkemell csíkokban nincs csont, a csirkeszárnyban meg van. Tehát kicsit elrontottam a hangulatot, én hülye.

Emi megette az egész KFC-s kosarat, mind a tizenhét csirkeszárnyat sültkrumplival, én pedig dühömben rendeltem magamnak a mekiből.
M&M karamellöntetes fagyi, 9 Db. csirkefalatka és közepes sültkrumpli, ami akkor eszembe jutott. Nagyjából három ezerért. Jól hangzik, igaz-e?
Hát persze. Bár, ha az emlékezetem szerinti hétszáz forintos sültkrumpli lemarad, az már nem jó. Nagyon nem. Féktelen haragomban majdnem szétvertem mindent magam körül, de valahogy sikerült megőriznem a józan eszem.
Ez a hülye online világ! Szidtam magamban életemben talán először a XVII század modern technikai vívmányát.

A fagyi kivételével – lévén közben telt-múlt az idő, megettem, amit kihozott a futár, majd tíz, húsz perccel kettő után elindultunk a moziba.
Szóval még arra sem volt időm, hogy jól lehordjam mindennek a FoodPanda ételrendelő és szállító céget. Talán a sors akarta így. Ha igen, most belegondolva, végül is jól tette.

Hatezer forint a két jegyért, amit egy hete segítséggel lefoglaltál a neten. Dani, engedd el a mekit, meg mindent. Inkább érjetek be a filmelőzetesekre a film előtt, mert azok baromi jók. És hátha már akkor is megy a 4DX berendezés!, mondtam magamnak.
A Westendbe menet megnyugtattam a szokatlanul csöndes Emit, hogy semmi baj, nem rá vagyok dühös. Végül átadtam magam a moziélménynek, amiről fentebb írtam.

6:20, 25 körül ért véget a film, mi pedig hétre már a suliban is voltunk. Megittam az akkorra már szétolvadt fagyi felét, ami pedig megmaradt, azt megkapta Emi.
Végül elbúcsúztunk, ám előtte azért megérdeklődtem tőle, hogy ugye nem csesztem el nagyon a mai napját, mire azt válaszolta, hogy annyira nem.

Szóval elbúcsúztunk. Vacsiztam, fürödtem, aztán gondoltam, nyugodtabb körülmények között utána nézek ennek a reklamálás dolognak. Veszíteni valóm úgy se nagyon van.

Ennek az igencsak hosszan megírt sztorinak a boldog vége annyi, hogy kiderült, mind a KFC, mind a Meki ad nekem kupont, amit a közeljövőben fel fogok/kell használnom, különben lejárnak.

A KFC-től azért kapok kedvezményt, mivel késett a szállítás, a Mekitől pedig mert írtam nekik a történtekről.

Tehát béke van. Elnézést kérek az online világtól, amiért sértegettem. 😀
Hatezer forint elment ennivalóra, viszont bárhogy is nézem, a pénznek megvan az a kellemes, ugyanakkor kellemetlen tulajdonsága, hogy csak jön és megy.

Ja, azt elfelejtettem leírni, hogy kaptam két szelet csokitortát Emitől, és az ő rokonaitól.

Ha összességében nézem a mai napot, azt kell, hogy mondjam, nem lehet kifogásom a történteket illetően. Persze, jobb mindig lehetne – mert az ember már csak ilyen nagyravágyó, de ha Emivel lehetek, az nekem elég.

Boldog tizennyolcadik szülinapot, Emi!

Post navigation