Sziasztok!

Hogy vagytok?
Nekem nagyon melegem van, mint szinte mindenkinek szerintem. Fontolgatom, hogy kimegyek a CBA-ba venni egy dobozos jégkrémet, mert semmilyen meleg ételt nem kívánok.
Esetleg egy jó hidegg, tejszínhabos gyümölcsleves most jól esne, utána meg strandolni egyet.
Vagy beülni egy jól légkondicionált moziterembe, és megnézni egy jeges cola társaságában például az Egy igazán dühös embert.
Na, majd egyszer.

Röviden a suliról

Annak ellenére, hogy egyszerre két sulit csináltam ebben az évben, és olykor el is lustálkodtam egyiket-másikat, mégis sikerült ezt az évet teljesítenem úgy, hogy sehol nem buktam meg. 🙌

Egy kis kiruccanás

Képzeljétek, tegnap meglátogattam a tesómékat.
Csak egy napos kiruccanás volt, de nekem tetszett.
Beszélgettem, játszottam az unokahúgommal (még videó is készült róla), megnéztem a néhány hónapos unokaöcsémet és ettem milánóit.

Norbi, és Zsolti, a két haverom is velem tartott nagyjából, de ők addig elmentek enni, és strandolni a nevelővel, aki levitt minket.

Tervezem, hogy még ezen a nyáron elmegyek hosszab időre a tesómékhoz, hogy többet lehessek velük, ha már Emiéknél nem tudok lenni…
Csak két-három nap után mindig az van, hogy egyszerűen besokallok, és inkább visszajönnék a suliba.
Nem tudom, sokáig valamiért képtelen vagyok ott lenni náluk, és ez zavar egy kicsit.
Úgyhogy ezért mondom azt, hogy jóból is megárt a sok.

Az új írói rekordom

Ha olyan tempóban folytatom az írást, ahogy eddig, vagyis, hogy minden nap megírok nagyjából tizenegy oldalt, akkor egy-két héten belül meg is lesz a kész kézirat, amit már vihetek is kiadatni.

Két napja néztem, hogy hány oldalnál tartok. És meglepetten láttam, hogy bizony 205 oldal, a fejezet pedig húsznál tart.
Ami azért érdekes, mivel körülbelül most vagyok a sztori felénél, amit eddig nem tudtam.
És ez az oldalszám annyit jelent, hogy per pill ez a leghosszabb regény, amit eddig írtam.
Az előző regényem, a Titkos kapcsolat 200 oldal, és húsz fejezetből áll.
Mondjuk erre annyira nem vagyok büszke az alap koncepciója miatt – ezért nem is adattam ki, és nem is fogom.
Viszont akkor is az az első igazi írásom, ami valóban regény, és emiatt is linkeltem be ide, hogyha valaki netán el akarja olvasni, vagy csak belepillantana, mert nem bírja végigolvasni, akkor megtehesse.

Csak arra kell figyelnem most, mikor A hatalom mestereit írom, hogy ne kövessem el azt a hibát, amit a TK esetében.
Vagyis, hogy annyira gyorsan akarom befejezni, figyelmenkívül hagyva, hogy az idő nem sürget, hogy az addig gondosan kidolgozott cselekmény még olvasói szemmel nézve is nagyon gyors lesz, az élvezet kárára.

ERFO

Ja, ezt majdnem el is felejtettem. Épp most akartam befejezni a mai blogpostot, mikor rájöttem, hogy az ERFO-ról nem is írtam.
Vagyis, hogy 90% az esély rá, hogy felvesznek.
Augusztusban megyek állásinterjúra, de lehet, hogy csak be kell adni a papírokat.
Négy órában fogok dolgozni gimi mellett, havi 60 000 Ft-ért olyanokat, mint tollak összeszerelése, dobozok összepattintása, papírhajtogatás.
Nyugi, Kedves Olvasó, nem ezt fogom csinálni egész életemben – különben akkor nem is hajtanék az érettségire, ha csak ennyi lenne az igényem.
Mármint nem elítélni akarom azt, aki ilyesmit dolgozik, de a monotonitás az nem az én műfajom, ahogy erről írtam akkor, mikor ott voltam gyakorlatozni.

De, ami jó ebben az egészben, hogy még nem kell fizetnem kábé semmiért, ameddig tanulok, és a gyermekotthonban maradhatok, úgyhogy nyugodtan tudom gyűjtögetni – ha csak el nem költöm, 🙂 a melóval megkeresett pénzemet.

Na, már megint eszembe jutott valami.
Néhány napja mondta Emi, hogy jövőhéten megkapja a laptopját, amire pályázott.
Engem még nem hívtak fel, és fogadni mernék, hogy akkor keresnek majd, mikor valamilyen táborban leszek.
DE sebaj, jól van az úgy.

Most viszont megyek. Sziasztok!

Egy kis kiruccanás a tesóméknál, és az új írói rekord

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?