Talán többször is leírtam, hogy ezen a héten lesz egy dolgozatom, mégpedig irodalom.
Bár meglehet, hogy nyelvtant írtam, de akkor is, irodalom lett, rosszul tudtam.

A Görögök, mitológia, Görög színház, Szophoklesz, Antigoné, mondakörök (thébai, trójai), istenek.
Úgyhogy volt néhány téma, amiből kellett mondani ezt-azt.

A látó osztálytársaim hétfőn megírták a dolgozatot, de akinek kettes-hármas lett – voltak egy páran, azok tegnap, vagyis szerdán feleltek velem.

Azért lett négyes, mivel a mitológia rész az elején kicsit nehezen ment, de lehetett volna rosszabb is.
Na meg, ez volt az első alkalom.

Egyébként tegnap is esőben mentem, nagyon kellemes volt.
Két informatikára, amikből az első 5:05-kor lett volna, nem mentem, mivel PPT-ztek (PowerPoint) a többiek, az pedig nekem vakon esélytelen.
Ugyanakkor megkaptam a hírt, mikor mentem hazafelé az egyik lánnyal, hogy engem is akar osztályozni az infó tanár. Hogy hogy, arra én is kíváncsi leszek.

Jövő hét szerdán ezért is megyek be az első infóra, és akkor már ott is maradok, hogy beszéljek a tanárral, hogy ez nem fog menni, sajnos.
A Word/Excel igen, de a PPT az nem.

Új helyzet

Ma megoldottam, hogy dél után kicsit többet legyek Emivel. Ebből azért nem csinálok rendszert, vagy legalábbis erre az évre vonatkozóan átgondolom a dolgokat.

De a lényeg annyi, hogy kimentünk az udvarra, és együtt hintáztunk a suli játszóterén, és beszélgettünk, aztán felmentünk a trambulinra.
Még nem ugrálhat a bokája miatt, ezért csak feküdtünk egymás mellett – hozzám bújt, mint egy kis cica, és folytattuk a beszélgetést.
Na már most: a játszótér közvetlen az épület közelében van, ahol tanulni szoktunk, ennél fogva minden látó gyerek, felnőtt látta, hogy mi is a helyzet.
Megesküdtem Emnek, hogy ezt bizony én leírom ma este a blogomba, bármi lesz is.
Úgy tűnik, lesz köztünk valami – vagyis hát… igen, de ezt még meg kell szoknom, hogy együtt vagyok egy lánnyal úgy, hogy ennek nyilvános jelei is lehetnek, mint pl. az, amit írtam.

Csak azért vigyáznunk is kell ezzel.
Mivel ma öhm… Halálos Iramban filmet néztünk úgy, hogy ő az ölemben ült, aztán az órát jelző csengőkor, mikor visszament volna a helyére, néhány másodperc alatt olyan szenvedélyes csókjelenetet kreáltunk, hogy azt még Hollywood filmsztárjai is megirigyelhették volna.
Csakhogy azzal nem számoltunk, hogy épp akkor nyit be a magyar tanárunk,. Amit pedig mondott, hogy ez nem való suliba – nyilván a filmes jelenetre gondolt, teljesen jogos.
És, ha még egy ilyen, vagy hasonló történik, akkor engem fognak lecseszni, mint idősebbet/fiút, ami ugyancsak érthető.
Tehát Daniel Edward Blakenek vissza kell fognia az érzelemmegnyilvánulásait, különben enyhén szólva kellemetlen helyzetben találhatja magát. 🙂

Holnapi pékgyakorlat

Az osztályfőnökünk, egyben a szakoktatónk is, végre már nincs betegállományban, ezért holnap már lesz pékség gyakorlatunk.
Egy kicsit azért érdekel, hogy mit is fogunk csinálni, noha nem vagyok oda érte.

Az első négyes irodalom felelésem a gimiben

Post navigation


Vélemény, hozzászólás?